Sposób przygotowania:
Pasticio od Niki
PRZYGOTOWUJEMY SOS MIESNY: dusimy cebulke na oliwie, dodajemy mieso, przyprawy, pomidory, podlewamy woda i gotujemy ok 30 min na srednim ogniu az sos prawie ze wyparyje. studzimy. Nastepmie dodajemy 1 rozklocone jajko i 2-3 lyzki bulki tartej, mieszamy. Makaron gotujemy al dente a najlepiej polowe czasu od tego co pisze na opakowaniu, odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka. studzimy. Nastepnie doprawiamy np. vegeta i dodajemy drugie rozklocone jajko i ze 2 lyzki tartego sera mieszamy. Brytwanke o wym ok. 40x30 smarujemy maslem i posypujemy bulka tarta, rozkladamy makaron a na nim sos miesny, starannie rozprowadzamy. Przygotowujemy beszamel: Smazymy maslo z maka i dodajemy mleko ciagle mieszajac na wolnym ogniu az zgestnieje, dodajemy z 4 lyzki sera tartego mieszamy, dodajemy pieprzu i odrobine galki, rozprowadzamy na miesie. Na wierzchu posypujemy reszta sera i starannie bulka i pieczemy ok. 25 min. w az sie zrumieni.
caroline1983
Natala1210
cherry
olimpia200
msewka