Sposób przygotowania:
paszteciki z baklazanem (oberzyna)
na oleju zesmazyc cebulke ,dodac mieso mielone i dusic 10 min.
na drugiej patelni podsmazyc pokrojona w kostke papryke i baklazany,nastepnie warzywa dodac do miesa mielonego i zesmazac na wolnym ogniu.Ostudzic farsz, dodac tarta bulke.Ciasto francuskie pokroic w kwadraty,kanty posmarowac rozbeltanym jajkiem ,na srodku umiescic farsz i skladac w trojkat.posmarowac jajkiem i piec w rozgrzanym piekarniku do 195°C 15 min,az sie zarumienia.Do tego podawac salatke
Smacznego!!
na drugiej patelni podsmazyc pokrojona w kostke papryke i baklazany,nastepnie warzywa dodac do miesa mielonego i zesmazac na wolnym ogniu.Ostudzic farsz, dodac tarta bulke.Ciasto francuskie pokroic w kwadraty,kanty posmarowac rozbeltanym jajkiem ,na srodku umiescic farsz i skladac w trojkat.posmarowac jajkiem i piec w rozgrzanym piekarniku do 195°C 15 min,az sie zarumienia.Do tego podawac salatke
Smacznego!!