Sposób przygotowania:
Paszteciki z kapustą i grzybami
Robimy ciasto;mąkę z tłuszczem siekamy dodać żółtka i śmietanę zarobić ciasto odstawić do wypoczęcia na parę godzin (lub noc) przyrządzamy nadzienie grzyby umyć ugotować pokroić .Kapustę pokrajać posiekać cebulę dodać tłuszcz i ugotować .Do kapusty dodać grzyby sól i pieprz do smaku .Ciasto podzielić na pół .Jedną połowę ułożyć na jednym prostokącie wzdłuż boku zawinąć je i zlepić pod spodem .Zwinąć drugi prostokąt z drugą połową nadziania .Oba wałki położyć obok siebie posmarować jajkiem .Ciasto wstawić do bardzo gorącego piekarnika .Upieczone kroimy na skośne paski .Podajemy gorące .
Pani Przeciętna
Pani Przeciętna - nieprzecietnepasje.blogspot.com