Sposób przygotowania:
paszteciki z mięsem wg agusi
Drożdże rozpuścić z cukrem, z odrobiną mąki i mlekiem. Rozczyn odstawić do ciepłego mleka, by wyrósł. Następnie dodać resztę mąki, jajko i żółtko, a także roztopioną margarynę. Zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.W tym czasie obrać ziemniaki, kolejno ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Cebuli obrać i drobno posiekać. Zrumienić na patelni razem z mięsem, doprawić do smaku solą i pieprzem.Chwilę podsmażyć. Następnie połączyć z ziemniakami i przepuścić przez maszynkę. Gdy ciasto podwoi swoją objętość rozwałkować, podsypując mąką. Wykrawać prostokąty ( 10 cm na 6 cm ). Włożyć farsz, zwinąć w rulonik, a boki zagiąć do środka. Paszteciki układamy na wysmarowanej blasze, przykryć i poczekać aż wyrosną, później posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku 30 minut w temp. 180-200 stopni C.