dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Pasztet z kaczki.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowity własnoręcznie robiony pasztet z kaczki.

Pasztet z kaczki.

Składniki:

Pasztet z kaczki.

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z kaczki.
Kaczkę gotować około dwie godziny z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Pod koniec gotowania dodać włoszczyznę i pół łyżeczki soli. Cebulę oraz wątróbkę pokroić, zalać 1/4 gorącego wywaru i gotować około 15 minut. Mięso kaczki oddzielić od kości i zemleć razem z cebulą, wątróbką i bułką (namoczoną w mleku i odciśniętą). Dodać jajka, pieprz, sól, gałkę muszkatołową oraz majeranek i dokładnie zmieszać. Formę do pasztetu wyłożyć plasterkami boczku, napełnić masą pasztetową i piec około godziny w temperaturze 220 stopni.