Pasztet z kaczki DROP SA

  • 1

Pasztet z kaczki DROP to nie tylko alternatywa dla pasztetów wieprzowych czy drobiowych. To możliwość urozmaicenia stereotypowych śniadań i kolacji...

         
ocena: 3/5 głosów: 2
Pasztet z kaczki DROP SA
Kaczka pieczona z jabłkami, kaczka po pekińsku, po kaszubsku, z pomarańczami - te dania od lat goszczą na polskich stołach. Kaczkę podajemy zazwyczaj, jako główne danie obiadowe. Teraz, dzięki pasztetowi firmy DROP w poręcznym 130 – gramowym opakowaniu, możemy delektować sie kaczką również w porze śniadania czy kolacji.

Kaczkę hodowano już w starożytnym Rzymie. Choć nie ma to naukowego uzasadnienia, starożytni pisarze przypisywali kaczemu mięsu cudowne właściwości lecznicze. Dokumentowali historie ocalenia królewskich dworów przed epidemiami wielu chorób, które miały miejsce na skutek obfitego spożycia tego wyjątkowego drobiu. Po przeszło 2.500 latach kaczka nadal gości na stołach biesiadników a w naszym kraju uznawana jest za narodowy przysmak.
Kulinarni mistrzowie pieką i gotują kaczkę, przyrządzając ją z dodatkiem owoców czy kaszy, gospodynie domowe robią z niej rosół i smakowite potrawki, a firma DROP wykorzystała kacze mięso do przyrządzenia kremowego pasztetu w opakowaniu 130 g.
Pasztet z kaczki DROP w opakowaniu 130-gramowym to nie tylko alternatywa dla pasztetów wieprzowych czy drobiowych. To możliwość urozmaicenia stereotypowych śniadań i kolacji o nową kompozycję smakową i wprowadzenia do codziennej diety zdrowego i smacznego kaczego mięsa.
Pasztet z kaczki DROP w opakowaniu 130-gramowym to także doskonały pomysł na posiłek poza domem. Dzięki nowemu, poręcznemu, aluminiowemu opakowaniu, nowy produkt firmy DROP może trafić do studenckiego plecaka, uczniowskiego tornistra, kieszeni pracującego mężczyzny czy torebki zabieganej kobiety... a do pełni szczęścia i pożywnego, smakowitego śniadania będzie nam brakowało tylko odrobiny pieczywa.
Kacze mięso to dobre źródło wielu składników mineralnych - białka, fosforu, żelaza, potasu oraz witamin z grupy B. Pomimo tego, iż zawiera więcej tłuszczu niż mięso kurczaka, jego smakosze nie mają wątpliwości, że jest również bardziej aromatyczne. Dlatego miłośnicy kaczego mięsa na pewno docenią nową propozycję kulinarną w postaci pasztetu z kaczki firmy DROP, a jego kremowa konsystencja miło zaskoczy wszystkich tych, którzy twierdzą, że mięso z kaczki nie jest delikatne.
Pasztet z kaczki DROP w opakowaniu 130-gramowym to kontynuacja znanej i lubianej linii drobiowych pasztetów sygnowanych marką DROP. Podobnie jak inne produkty firmy DROP, jednego z największych i najnowocześniejszych przedsiębiorstw branży drobiarskiej w Polsce, Pasztet z kaczki DROP w 130-gramowym opakowaniu produkowany jest na bazie krajowego surowca, co umożliwia lepsza kontrolę zdrowotną i zwiększa bezpieczeństwo produktu. Dzięki temu, że spółka w roku 2008 nie importowała mięsa do produkcji swoich wyrobów, mamy gwarancję nie tylko najlepszego smaku, ale i najwyższej jakości.