Perliczka Wielkopolska - smak tradycji

Perliczka Wielkopolska to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy zechcą posmakować niezwykłego smaku dziczyzny.

         
ocena: 4/5 głosów: 1
Perliczka Wielkopolska - smak tradycji
Perliczka Wielkopolska to pierwszy tego rodzaju produkt oferowany w Polsce. Łączy w sobie lekkość drobiowego mięsa z niepowtarzalną, aromatyczną nutą dziczyzny. Jej soczyste mięso odznacza niezwykła delikatność i zarazem wyrazistość smaku.

Mięso perliczki to smakołyk, który zadowoli nie tylko amatorów wykwintnej i oryginalnej kuchni. To produkt odpowiedni także dla tych, którzy cenią sobie zdrowy tryb odżywiania i chcą utrzymać szczupła sylwetkę. Mięso perlic odznacza się bardzo niską zawartością tłuszczu – ma go dwa razy mniej niż mięso kurcząt i czterokrotnie mniej niż mięso wieprzowe. Jego niska kaloryczność (160 kcal na 100 g) sprawia, że świetnie nadaje się na składnik wszelkiego rodzaju diet. Zawiera ponadto więcej białka niż inne rodzaje mięsa, charakteryzuje je poza tym wysoki udział kwasów nienasyconych przy małym poziomie cholesterolu. Godnym uwagi jest także pakiet witamin B1, B2 i E, a także bogactwo minerałów takich jak potas, magnez i żelazo. Te odżywcze właściwości mięsa perliczek, niespotykane w takim stopniu w przypadku innych mięs, kwalifikują je jako produkt odpowiedni w wszelkiego rodzaju dietach wysokobiałkowych i niskoenergetycznych, zalecanych m.in. w walce z cukrzycą i otyłością.

Perlica domowa to udomowiona odmiana perlicy pospolitej, pochodzącej z rzędu kuraków. Perlica pospolita, naturalnie występująca na stepach Afryki i Madagaskaru, została przywieziona do Europy i udomowiona w czasach cesarstwa rzymskiego w II w p.n.e. Hodowana jest głównie dla swojego wyjątkowo smacznego, delikatnego i aromatycznego mięsa. Pomimo długiego czasu, jaki upłynął od jej udomowienia, nadal wykazuje ono pierwotne cechy dziko żyjących przodków perliczki i przypomina swoimi właściwościami mięso bażanta. Oferowana przez firmę DROP Perliczka Wielkopolska hodowana jest w tradycyjny sposób, w warunkach zbliżonych do naturalnych, przy wykorzystaniu pasz pochodzących wyłącznie z ziarna zbóż, bez żadnych dodatków pochodzenia zwierzęcego i stymulatorów wzrostu.

Wartościowe i smaczne mięso Perliczki Wielkopolskiej może stać się doskonałą alternatywą dla mięsa kurcząt. Zapewni nam bogactwo zdrowych wartości odżywczych, dostarczając zarazem niepowtarzalnych doznań smakowych i zapachowych. Produkt ten szczególnie przypadnie do gustu amatorom kuchni tradycyjnej i wyszukanej – pozwoli nam zaskoczyć domowników i gości oryginalnymi daniami o niespotykanych na co dzień walorach.

Perliczka Wielkopolska w sprzedaży dostępna jest w dwóch wersjach, zapakowanych w sposób ułatwiający ich przechowywanie. Świeża Perlica Wielkopolska Schłodzona umieszczona jest w poręcznym opakowaniu opatrzonym książeczką z przepisami, natomiast Perlica Wielkopolska Mrożona zapakowana jest w estetyczny termokurczliwy worek, umożliwiającym przechowywanie produktu w warunkach chłodniczych.

Perliczka Wielkopolska Schłodzona – producent: DROP SA, waga: ok. 1500g, cena: ok. 30 zł.
Perliczka Wielkopolska Mrożona – producent: DROP SA, waga: ok. 1500g, cena: ok. 30 zł.