Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane
Pieczarki umyć, obrać i oddzielić kapelusze od trzonów. Kapelusze lekko posolić, a trzony posiekać. Pomidory sparzyć, obrać i drobno pokroić. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Oliwki i orzeszki posiekać. Bazylię opłukać i osuszyć. Listki bazylii pokroić w paski (kilka listków zostawić w całości do przybrania). Ser pokroić w małą kostkę. Posiekane trzony pieczarek usmażyć wraz z cebulą i orzeszkami na oliwie. Następnie do dać pomidory, kapary, oliwki, bazylię, chwilę dusić i wymieszać z serem. Farsz przyprawić octem, sosem tabasco, solą oraz pieprzem. Kapelusze pieczarek wypełnić farszem, ułożyć w żaroodpornej formie wysmarowanej oliwą, skropić masłem i piec 20 min w piekarni ku nagrzanym do temperatury 180˚C. Pieczarki podawać z sałatą, przybrane listka mi bazylii.