Sposób przygotowania:
Pieczarkowa z klopsikami
Wodę wlać do garnka, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, por, pietruszkę i seler oraz posiekaną natkę. Gotować na małym ogniu prawie do miękkości. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i wszystkie przyprawy i dalej gotować około 5-8 minut. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle razem z cebulą. Łopatkę umyć, pokroić na kawałki i zmielić razem z cebulą i czosnkiem. Do mięsa dodać jajka, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku. Wszystko wymieszać, formować małe kuleczki i wrzucać do zupy. Zupę razem z klopsikami gotować jeszcze 10 minut. Na koniec śmietanę rozrobić z mąką i zagęścić nią zupę, zagotować. Gotową zupę można dodatkowo posypać świeżą natką pietruszki.
luna
Natala1210