Pieczeń doskonała

Święta tuż tuż ...zaraz zaczniemy piec różne mięsa, boczki, pieczenie. Przedstawiam Wam trzy sprawdzone sposoby co zrobić, aby się udały.

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Pieczeń doskonała
1 sposób to: Marynowanie: Mięso umyj osusz ,natrzyj ulubionymi ziołami i rozgniecionym czosnkiem. Obtocz w mieszance oliwy ,octu winnego,musztardy soli i pieprzu dodaj łyżeczkę cukru lub miodu , tak przygotowane mięso na pieczeń zamknij w szczelnym naczyniu lub włóż do rękawa do pieczenia i wstaw na całą noc do lodówki.

2 sposób to: Pieczenie: Piecz zawsze mięso w brytfannie nasmarowanej oliwą ,wylej na nie resztę marynaty w której leżało. Podlej kilka razy sokiem który z niego wypłynie.Nie podlewaj zimną wodą w czasie pieczenia bo stanie się twarde!

3 sposób: Rady mistrzów kuchni: Doświadczeni kucharze radzą by piec mięso 3 godziny w niskiej temperaturze około 90* .Pieczeń jest ponoć bardziej soczysta.pozwalają jej "dojść" w ciepłym piekarniku ja tak często robię i to się sprawdza :) Mięso się nie kruszy jest idealnie nasączone sokami i smakowite.