elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Pieczeń tatarska z cebulą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczeń tatarska z cebulą.

Pieczeń tatarska z cebulą

Składniki:

Pieczeń tatarska z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń tatarska z cebulą
Mięso, żółtko, sól, pieprz wymieszać, wyrović masę, yformować bochenek i włożyć do formy. Obrany czosnek, rozmaryn i zielony pieprz roztłuc w moździerzu. Wymieszać z białkiem, natką pietruszki, mąką i odrobiną pieprzy, posmarować mięso, wstawić do gorącego piekarnika i piec bez przykrycia na złoty kolor. Piekarnik wyłączyć, pieczeń przykryć pokrywką, zostawić w piekarniku na 30minut. Cebulę obrać i obsmażyć na oleju. Dodać liście laurowe i wono, gotować do odparowania połowy płynu. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z sosem worcester i odrobiną wody, dodać cebuli, wymieszać, zagotować. Sosem polać mięso lub podać go osobno w sosjerce.