Sposób przygotowania:
Piernikowe serce z sosem sojowym
Jajka zmiksować z cukrem na puch. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Orzechy grubo posiekać. Mąkę wymieszać z kardamonem, cynamonem, przyprawą do piernika, sodą oraz proszkiem a następnie wsypać do masy jajecznej. Wymieszać powoli. Wlać olej i sos sojowy. Dołożyć orzechy jabłka i ponownie wymieszać. Piec w temperaturze 180-190 stopni około 50 minut. Wystudzone ciasto polać polewą i udekorować. Bardzo smaczne- polecam!Zrobić polewę: Roztopić w rondelku masło, wsypać cukier. Wlać wodę i sos sojowy. Następnie dołożyć kakao. Mieszając gotować kilka minut, żeby składniki dobrze się połączyły i żeby trochę odparowało. Dzięki dodaniu sosu sojowego polewa nabiera bardziej wyrazistego smaku.
przysmak
cherry
mycha
margolata
Sandra S
jaNina
raczej nie zaryzykuję.
marietta