Sposób przygotowania:
Pierogi z kaczką
Cebulę obrałam, posiekałam i zeszkliłam na łyżce masła ze szczyptą soli. Do malaksera włożyłam wszystkie składniki nadzienia wraz z przesmażoną cebulką i zmiksowałam. Mąkę przesiałam do miski, dodałam olej, sól i wodę. Wymieszałam łyżką, przełożyłam na blat i szybko wyrobiłam. Następnie rozwałkowałam podsypując mąką (ciasto rozwałkowuję partiami, reszta w między czasie leży przykryta ściereczką, aby nie wyschła, również gotowe pierogi trzymam pod ściereczką, gdyż wyschnięte łatwo pękają podczas gotowania). Przy pomocy szklanki wykroiłam kółka i lepiłam pierogi. W dużym garnku zagotowałam wodę, lekko ją posoliłam i wrzuciłam pierogi. Gotowałam 2 minuty od momentu wypłynięcia. Podałam lekko podsmażone na maśle.