Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i grzybami
Z podanych składników wyrabiać elastyczne i gładkie ciasto. Wyrobione ciasto włożyć do woreczka foliowego i odstawić na 20 min.
Grzyby suszone namoczyć w wodzie, zostawić na noc. Na drugi dzień ugotować w wodzie w której się moczyły do miękkości.
Kiszoną kapustę opłukać,odcisnąć następnie pokroić. Przełożyć do garnka i zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.Gotować do miękkości. Przyprawić.
Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na odrobinie oleju i dodać do kapusty. Grzybki pokroić w drobną kostkę i dodać do kapusty. Wymieszać.
Ciasto rozwałkować i wyciąć kółka. Na każde koło nakładać farsz i zlepiać.
Pierogi trzeba gotować w osolonej wodzie , 5 minut od wypłynięcia.
Grzyby suszone namoczyć w wodzie, zostawić na noc. Na drugi dzień ugotować w wodzie w której się moczyły do miękkości.
Kiszoną kapustę opłukać,odcisnąć następnie pokroić. Przełożyć do garnka i zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.Gotować do miękkości. Przyprawić.
Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na odrobinie oleju i dodać do kapusty. Grzybki pokroić w drobną kostkę i dodać do kapusty. Wymieszać.
Ciasto rozwałkować i wyciąć kółka. Na każde koło nakładać farsz i zlepiać.
Pierogi trzeba gotować w osolonej wodzie , 5 minut od wypłynięcia.