Sposób przygotowania:
Pizza na zielonej trawce
Drożdże wymieszać w misce z cukrem. Wlać letnią wodę, dodać olej i sól i wymieszać. Wsypać obie mąki i wymieszać składniki. Wyrobić ciasto, oprószyć mąką i odstawić do podrośnięcia. Gdy ciasto wyrasta przygotować składniki na obłożenie. Pomidory, paprykę i kiełbasę pokroić a ser zetrzeć. Gdy ciasto wyrośnie ponownie je wyrobić i podzielić. Rozłożyć na talerze lub blaszki ( u mnie dwie ). Ciasto posmarować ketchupem, posypać przyprawą pomidory z czosnkiem i bazylią. Na cieście rozłożyć szpinak a potem pomidory, kiełbasę i paprykę. Na koniec posypać startym serem i znowu przyprawą pomidory z czosnkiem i bazylią. Odstawić na 10 minut aby ciasto podrosło i piec pizzę w piekarniki nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut w zależności od piekarnika.