Sposób przygotowania:
Pizza wieloskładnikowa
Drożdże rozpuszczamy z cukrem, wlewamy do nich ciepłe mleko, olej oraz sól, mieszamy i dodajemy do mąki - zagnitamy ciasto, które następnie wałkujemy i wykładamy na dużą blaszke z piekarnika (blachę lekko smarujemy olejem).
Tak przygotowane ciasto smarujemy sosem słodko - kwaśnym lub innym, który lubimy.
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry i wszystko razem dusimy na maśle z dodatkiem soli, pieprzu i przeciśniętego czosnku - wykładamy na ciasto (ja sobie zapomniałam, stąd też u mnie pieczarki są na górze, lecz powinno być na odwrót)
Następnie pizze posypujemy startym serem, pokrojoną w kostkę papryką, pokrojonym w paseczki boczkiem, kukurydzą oraz świeżymi ziołami i suszonym oregano.
Na sam koniec układamy w kilku miejscach kwałki sera mozarella (najlepiej rozrywać w palcach)
Pizze pieczemy w temp 180* przez 25-30 minut. Po upieczeniu polewamy ketchupem i jemy
Tak przygotowane ciasto smarujemy sosem słodko - kwaśnym lub innym, który lubimy.
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry i wszystko razem dusimy na maśle z dodatkiem soli, pieprzu i przeciśniętego czosnku - wykładamy na ciasto (ja sobie zapomniałam, stąd też u mnie pieczarki są na górze, lecz powinno być na odwrót)
Następnie pizze posypujemy startym serem, pokrojoną w kostkę papryką, pokrojonym w paseczki boczkiem, kukurydzą oraz świeżymi ziołami i suszonym oregano.
Na sam koniec układamy w kilku miejscach kwałki sera mozarella (najlepiej rozrywać w palcach)
Pizze pieczemy w temp 180* przez 25-30 minut. Po upieczeniu polewamy ketchupem i jemy