Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pizza wieloskładnikowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna domowa pizza - najlepsza

Pizza wieloskładnikowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza wieloskładnikowa

 

 

Sposób przygotowania:

Pizza wieloskładnikowa
Drożdże rozpuszczamy z cukrem, wlewamy do nich ciepłe mleko, olej oraz sól, mieszamy i dodajemy do mąki - zagnitamy ciasto, które następnie wałkujemy i wykładamy na dużą blaszke z piekarnika (blachę lekko smarujemy olejem).

Tak przygotowane ciasto smarujemy sosem słodko - kwaśnym lub innym, który lubimy.

Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry i wszystko razem dusimy na maśle z dodatkiem soli, pieprzu i przeciśniętego czosnku - wykładamy na ciasto (ja sobie zapomniałam, stąd też u mnie pieczarki są na górze, lecz powinno być na odwrót)

Następnie pizze posypujemy startym serem, pokrojoną w kostkę papryką, pokrojonym w paseczki boczkiem, kukurydzą oraz świeżymi ziołami i suszonym oregano.

Na sam koniec układamy w kilku miejscach kwałki sera mozarella (najlepiej rozrywać w palcach)

Pizze pieczemy w temp 180* przez 25-30 minut. Po upieczeniu polewamy ketchupem i jemy
Pizza wieloskładnikowa
do pizzy dodajemy wszystko to co lubimy najbardziej
Pizza wieloskładnikowa
nie ma to jak pyszna, domowa pizza według dobrej receptury
Pizza wieloskładnikowa
Etap 3
Pizza wieloskładnikowa
Etap 4