Sposób przygotowania:
Placek czekoladowy zupelnie inny
Przygotowanie ciasta: Jajka, cukier, maslo, rum i mleko skondensowane wymieszac na jadnolita calosc. Dodac pokruszone drozdze. Powoli dosypywac make i dobrze calosc zagniesc. Mozna robic mikserem. Podzielic na pol. Jedna czesc zamrozic. Druga wlozyc na noc do lodowki, w woreczku nylonowym. Rano ciasto jest wyrosniete..i nie moze doczekac sie pieczenia ;) Ew. mozna zrobic je rano a piec wieczorem.. chodzi o zachowanie kilki godzin odstepu miedzy zrobieniem ciasta a jego pieczeniem. Z pozostalych skaldnikow przygotowac czekoladowe "cus" ;) Wymieszac proszek budyniowy z cukrem + waniliowym i kakaem. Nalozyc ten proszek na rozwalkowane na papierze do pieczenia ciasto. Maslo roztopic. Duza lyzka nalewac maslo na proszek kakaowy. Wyglada to jak sucha ziemia na ktora nagle spadl deszcz. Na to kladziemy kruszonke. Wkladamy do goracego piekarnika na 20-25 minut. Temp. 175°C Ciasto kroimy w malutkie kawaleczki, poniewaz jest bardzo kaloryczne... ale jedyne w swoim smaku. Cos innego poprostu.... :)
yola
aDzius04
olciaky
czekoladka145
Pozdrawiam!!