Spaghetti z tuńczykiem

Spaghetti z tuńczykiem

Makaron spaghetti z tuńczykiem przypadnie do gustu osobom, które liczą kalorie. Ryba ta jest zdrowa i zawiera wiele cennych składników. Przyrządzenie tego dania jest banalnie proste. Wystarczy ugotowany makaron połączyć z tuńczykiem i dodatkami- cukinią, suszonymi pomidorami, szpinakiem, serem feta, czy pieczarkami. Całość podgrzewamy mieszając, przyprawiamy i gotowe.
 

Spaghetti ze szpinakiem

Spaghetti ze szpinakiem

Spaghetti ze szpinakiem to pyszny i prosty obiad, który zrobisz błyskawicznie! Warto wypróbować różne jego warianty. Jakie? Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem, fetą, łososiem czy suszonymi pomidorami – to tylko część dostępnych inspiracji. Dobrze jest całość wzbogacić także parmezanem, kaparami lub czymś delikatniejszym, np. mozzarellą lub brokułami. Taki makaron z pewnością przypadnie do gustu każdemu głodomorowi!

Spaghetti z pieczarkami

Spaghetti z pieczarkami

Spaghetti z pieczarkami to pomysł na pyszny, pożywny i szybki obiad. Przygotować może go każdy, ponieważ nie wymaga on od nas wyjątkowych umiejętności kulinarnych. Danie to smakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym dlatego możemy go serwować od czasu do czasu na rodziny obiad. Jeśli dodamy do niego innych składników to zawsze będzie smakował trochę inaczej. Możemy przygotować spaghetti z pieczarkami i mięsem mielonym, kurczakiem, czy pomidorami.

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese to jeden z bardziej popularnych sosów podawanych z tym pysznym makaronem. Jest to danie typowo włoskie, uwodzące swoim smakiem i aromatem. Przyrządza się je z mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego z dodatkiem warzyw- pomidorów, selera, pietruszki i marchewki. Tradycyjnie dolewa się do niego czerwone wino, jednak można je pominąć. Aromatyzujemy go czosnkiem, bazylią, tymiankiem oraz oregano. Możemy oczywiście użyć innych ulubionych przypraw. Ważne by sos długo gotować na małym ogniu, wtedy uzyska on odpowiednią konsystencję i smak.

Sos do spaghetti bez mięsa

Sos do spaghetti bez mięsa

Sos do spaghetti możemy przygotować bez dodatku mięsa,jest to alternatywa dla wegetarian. Do jego wykonania wykorzystujemy wszelkie warzywa i sery.  Najchętniej  i najczęściej pojawia się na naszych stołach sos pomidorowy do makaronu, jednak możliwości jest mnóstwo, więc nie bójmy się monotonii. Taki szybki obiad, dodatkowo bezmięsny przyrządzimy z  warzyw korzeniowych, cukinii,dyni, czy papryki. 

Sos pomidorowy do spaghetti

Sos pomidorowy do spaghetti

Sos pomidorowy do spaghetti możemy przyrządzić dosłownie w kilka chwil. Danie to pełne jest śródziemnomorskich  smaków i aromatów. W pochmurny dzień będzie wspomnieniem lata. Do przygotowania sosu potrzebujemy przede wszystkim pomidorów, możemy użyć świeżych lub z puszki. Oliwy, czosnku i przypraw, do wyboru bazylii, tymianku, oregano, natki pietruszki lub innych ulubionych. Dodatkowo urozmaicamy naszą potrawę oliwkami, cukinią, papryką, czy ulubioną wędliną. 

Spaghetti z pesto

Spaghetti z pesto

Spaghetti z pesto to dobre, ale nie najczęściej wybierane połączenie. Popularne jest penne, czyli rurki oraz tagliatelle. Zastanawiając się nad tym, jaki makaron do pesto będzie najlepszy, pomyśl o gustach osób, które będą je jadły. Istotna jest też kompozycja estetyczna dania.

Do penne z pesto można dodać np. cukinię bądź bakłażana. Tagliatelle będzie smakowało wyśmienicie z bazyliowo-czosnkowym pesto. Wypróbuj połączenie tego makaronu z: pomidorkami cherry, bekonem oraz rukolą.

Znaleźliśmy 1126 przepisów w kategorii Spaghetti

Pistacjowe spaghetti

Pistacjowe spaghetti

Ewa Ewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Spaghetti light

Spaghetti light

Alex_M Alex_M

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: