mimi65

mimi65

Kucharz
[Przepisów: 14]

pstrąg w sosie chutney

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos do ryb , i nie tylko,można wcześniej przygotować i pasteryzować w słoiku .

pstrąg w sosie chutney

Składniki:

pstrąg w sosie chutney

 

Sposób przygotowania:

pstrąg w sosie chutney
Włoszczyznę obrać i ugotować w 1 l posolonej wody.Wywar odcedzić .Sprawione pstrągi , skropić sokiem z cytryny i włożyć do gorącego wywaru., dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i gotować na małym ogniu. Sos: jabłka obrać , oczyścić z nasion, pokroić , podlać 2 łyżkami wody, wsypać cukier i dusić do miękkości.Pomidory sparzyć , obrać i pokroić .Cebulę obrac i pokroić .Pomidory, cebulę , przyprawy i ocet dodać do jabłek i dusić na małym ogniu ok. godziny , mieszając. Ugotowane pstrągi polać sosem.