Rękaw do pieczenia mięsa

  • 1

Czy mięso, które wyjmujesz z piekarnika jest suche w środku? Czy masz dość pryskającego oleju i skrobania naczyń, w których pieczesz mięso?

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Rękaw do pieczenia mięsa
Rękawy do pieczenia marki Stella pack to produkt dla Ciebie! Dzięki nim mięsa nie tracą soczystości i nie nasiąkają tłuszczem, przez to są mniej kaloryczne i zdrowsze.

Ogromną zaletą rękawów jest fakt, że do pieczenia nie trzeba używać żadnych tłuszczów, a mięso się nie przypala. Dodatkowo rękaw pozwala zatrzymać w pieczonych produktach witaminy i mikroelementy, kolor oraz zapach pieczonych produktów. Potrawy pieczone w rękawie są więc zdrowsze i mniej kaloryczne, a także smaczniejsze.

Rękaw do pieczenia marki Stella pack dostępny jest w dwóch różnych rozmiarach. Dłuższy i węższy ma 4 m długości i 29 cm szerokości. Przeznaczony jest do pieczenia drobniejszych kawałków drobiu, mięsa, ryb, owoców i warzyw. Krótszy i szerszy rękaw (3 m długości i 36 cm szerokości) przeznaczony jest do pieczenia dużych partii mięsa, ryb, owoców i warzyw.

Bez względu na rozmiar, rękawy marki Stella pack wytrzymują wysokie temperatury - można ich używać w temperaturze nawet 200 stopni Celsjusza, zarówno w piekarniku jak i w kuchenkach mikrofalowych. Pieczone w rękawie mięso nie pryska, nie brudzi kuchenki, zaoszczędza też gotującemu skrobania zaschniętego tłuszczu z naczynia, w którym jest pieczone.

W opakowaniu rękawa marki Stella pack znajduje się dodatkowo drewniany szpikulec o długości 20 cm służący do nakłuwania folii oraz specjalne klipsy ułatwiające szczelne zamknięcie rękawa (14 szt. przy dłuższym i 10 klipsów przy krótszym rękawie).

Oprócz pieczenia rękawy marki Stella pack mogą być stosowane także do zamrażania produktów.

Sugerowana cena detaliczna obu rękawów to ok. 7,5 zł