Sposób przygotowania:
Rolada z trzech mąk
W połowie ciepłej wody rozpuścić drożdże z cukrem. Do miski wsypać mąki, mieszankę drożdżową, sól, olej, oregano i dolewając resztę wody wyrobić ciasto. Przykryć ścierką i odstawić do wyrośnięcia na 1 godz. Gdy ciasto zwiększy swoją objętość podsypując mąką rozwałkować je na prostokąt. Całość posmarować sosem pomidorowym. Na sos wyłożyć plasterki salami, rozrzucić pokrojone pomidory suszone i kawałki fety. Na końcu jednego boku ( ze strony z której rozpoczniemy zawijanie ciasta) położyć ogórki kiszone. Zagiąć boki i zawijać roladę. Polać olejem z pomidorów i posypać czarnuszką. Piec w temperaturze ok. 180°C. Czas pieczenia uzależniony jest będzie od grubości ciasta i ile razy była zwijana. Ja swoją piekłam ok.50 min. Przyprawę w postaci pomidorów suszonych najlepiej dodać w połowie pieczenia, aby nam się nie zwęgliła. W trakcie pieczenia można podlać jeszcze trochę olejem.