Mleko spienione czy podgrzane? A może i takie i takie? W jakiej proporcji? Jeśli gubisz się za każdym razem, przyjrzyj się poniższym wskazówkom. Cafe latte= podgrzane mleko do espresso w proporcji 3:1 Cafe au lait= podgrzane mleko do espresso w proporcji 1:1 Cafe mocha= podgrzane mleko do espresso do syropu czekoladowego w proporcji 3:1:1 Americano= wrzątek do espresso w proporcji 5:1 Cafe breva= podgrzana mieszanka mleka i śmietanki do espresso w proporcji 3:1 Cappuccino= spienione mleko do podgrzanego mleka do espresso w proporcji 1:1:1 Espresso con panna= espresso do bitej śmietany w proporcji 1:1 Irish coffee= Whisky do kawy w proporcji 1:1+ 2 łyżeczki cukru+ 2 łyżeczki śmietany Macchiato= espresso do podgrzanego mleka w proporcji 4:1 Delektuj się smakiem niezwykłej kawy!