Naczynie SAMMI to idealne rozwiązanie dla całej rodziny. Łączy w sobie funkcje typowego garnka, patelni, piekarnika, parowaru oraz szybkowaru. Przygotujesz w nim smaczne i pełnowartościowe posiłki zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Błyskawicznie i bez zbędnego wysiłku uzyskasz zdrowe i pyszne potrawy - bez dodatku grama tłuszczu!
Nowoczesna technologia i unikalna konstrukcja naczynia (podwójne ścianki) sprawiają, że coś do tej pory nieosiągalnego, czyli smażenie bez tłuszczu i bez przypalania staje się realne i wykonalne!
Właśnie dlatego naczynie SAMMI to niezastąpiona pomoc dla osób, które chcą odżywiać się zdrowo, jak również dla tych, którzy z powodów zdrowotnych (miażdżyca, wysoki poziomu cholesterolu, nadciśnienie tętnicze) muszą ograniczyć spożywanie tłuszczów.
Naczynie SAMMI pod wieloma względami przewyższa typowe garnki, patelnie i parowary. Łączy w sobie funkcje wszystkich wymienionych sprzętów, a przy tym zajmuje bardzo mało miejsca.
fot. materiały prasowe
Co umożliwia naczynie SAMMI? Oto jego główne możliwości:
1. Przygotowywanie potraw bez tłuszczu
Okazuje się, że smażąc mięso możemy całkowicie zrezygnować z dodawania tłuszczu. Nowoczesna technologia, jaką zastosowano do produkcji naczynia SAMMI sprawia, że podczas smażenia wykorzystywane są wyłącznie tłuszcze, które posiada w sobie każde mięso.
2. Smażenie bez rozmrażania
W natłoku zajęć umknęło Ci, by odpowiednio wcześniej wyjąć rybę z zamrażalnika? Nic nie szkodzi! W naczyniu SAMMI usmażysz rybę bez konieczności jej wcześniejszego rozmrażania. Do takiej ryby możesz dodać ulubione warzywa np. paprykę, pora, pietruszkę, marchewkę. Wszystkie składniki wkładasz do garnka i dusisz. Po około 30 minutach - otrzymujesz smaczny i zdrowy posiłek!
3. Gotowanie warzyw bez wody
Gotowanie bez wody? Niemożliwe? A jednak! W naczyniu SAMMI warzywa gotują się same! Do ich przygotowania wystarcza para, która powstaje podczas gotowania. Cenne witaminy i składniki mineralne nie wypłukują się, tylko zostają w warzywach.
fot. materiały prasowe / fotolia
4. Solenie - zbędne!
Naczynie SAMMI zwalnia z konieczności solenia potraw przed smażeniem. Podczas smażenia ryb morskich wydobywana jest ich naturalna sól. Jeśli chodzi o solenie mięs, rekomenduje się, by ewentualnie delikatnie dosalać je już po usmażeniu.
5. Gotowanie bez dymu i bez przypalania
Podwójne ścianki naczynia sprawiają, że temperatura w środku nie przekracza 180 stopni. Dzięki temu nie tworzą się warunki sprzyjające dymieniu (aby doszło do takiej sytuacji tłuszcze muszą osiągnąć temp. 180-230 stopni). Wyjątkowa konstrukcja naczynia sprawia, że nic nie przywiera do dna, a potrawa nie przypala się.
Naczynie SAMMI to niezastąpiony pomocnik w każdej kuchni. Przekonaj się, jak przyjemne i łatwe może być przygotowywanie smacznych i pełnowartościowych posiłków. Dzięki daniom przyrządzanym w taki sposób, członkowie Twojej rodziny zyskają zdrowie, odzyskają witalność i dobre samopoczucie!
Nowoczesna technologia i unikalna konstrukcja naczynia (podwójne ścianki) sprawiają, że coś do tej pory nieosiągalnego, czyli smażenie bez tłuszczu i bez przypalania staje się realne i wykonalne!
Właśnie dlatego naczynie SAMMI to niezastąpiona pomoc dla osób, które chcą odżywiać się zdrowo, jak również dla tych, którzy z powodów zdrowotnych (miażdżyca, wysoki poziomu cholesterolu, nadciśnienie tętnicze) muszą ograniczyć spożywanie tłuszczów.
Naczynie SAMMI pod wieloma względami przewyższa typowe garnki, patelnie i parowary. Łączy w sobie funkcje wszystkich wymienionych sprzętów, a przy tym zajmuje bardzo mało miejsca.
fot. materiały prasowe
Co umożliwia naczynie SAMMI? Oto jego główne możliwości:
1. Przygotowywanie potraw bez tłuszczu
Okazuje się, że smażąc mięso możemy całkowicie zrezygnować z dodawania tłuszczu. Nowoczesna technologia, jaką zastosowano do produkcji naczynia SAMMI sprawia, że podczas smażenia wykorzystywane są wyłącznie tłuszcze, które posiada w sobie każde mięso.
2. Smażenie bez rozmrażania
W natłoku zajęć umknęło Ci, by odpowiednio wcześniej wyjąć rybę z zamrażalnika? Nic nie szkodzi! W naczyniu SAMMI usmażysz rybę bez konieczności jej wcześniejszego rozmrażania. Do takiej ryby możesz dodać ulubione warzywa np. paprykę, pora, pietruszkę, marchewkę. Wszystkie składniki wkładasz do garnka i dusisz. Po około 30 minutach - otrzymujesz smaczny i zdrowy posiłek!
3. Gotowanie warzyw bez wody
Gotowanie bez wody? Niemożliwe? A jednak! W naczyniu SAMMI warzywa gotują się same! Do ich przygotowania wystarcza para, która powstaje podczas gotowania. Cenne witaminy i składniki mineralne nie wypłukują się, tylko zostają w warzywach.
fot. materiały prasowe / fotolia
4. Solenie - zbędne!
Naczynie SAMMI zwalnia z konieczności solenia potraw przed smażeniem. Podczas smażenia ryb morskich wydobywana jest ich naturalna sól. Jeśli chodzi o solenie mięs, rekomenduje się, by ewentualnie delikatnie dosalać je już po usmażeniu.
5. Gotowanie bez dymu i bez przypalania
Podwójne ścianki naczynia sprawiają, że temperatura w środku nie przekracza 180 stopni. Dzięki temu nie tworzą się warunki sprzyjające dymieniu (aby doszło do takiej sytuacji tłuszcze muszą osiągnąć temp. 180-230 stopni). Wyjątkowa konstrukcja naczynia sprawia, że nic nie przywiera do dna, a potrawa nie przypala się.
Naczynie SAMMI to niezastąpiony pomocnik w każdej kuchni. Przekonaj się, jak przyjemne i łatwe może być przygotowywanie smacznych i pełnowartościowych posiłków. Dzięki daniom przyrządzanym w taki sposób, członkowie Twojej rodziny zyskają zdrowie, odzyskają witalność i dobre samopoczucie!
Zobacz, jak działa naczynie SAMMI:
gosia56
2milutka
Renata9
Di bloguje
niezły kąsek
patunia87
BozenaMatuszczyk