Sposób przygotowania:
Serduszkowy ognisty indyk Eli
Na patelni rozgrzać olej i masło.Na tłuszczu obsmażyć sznycle z obu stron i ostudzić.Ze sznycli wycinać serduszka foremką do ciastek.Czosnek przecisnąć przez praskę.Tłuszcz po smażeniu sznycli ponownie rozgrzać,włożyć serduszka,dodać czosnek,przyprawę do drobiu,sól,pieprz i chwilę przesmażyć.Podlać wodą i dusić 10 minut.Krążki ananasa (3 sztuki) pokroić na kawałki.Dodać do mięsa imbir,chilli,pokrojony ananas i jeszcze dusić 5 minut.Wyjąć mięso i ananasa łyżką cedzakową.Na 2 talerzach rozłożyć po 2 liście sałaty,na nie wyłożyć mięsne serduszka i ananas.2 krążki ananasa pokroić na 3 części każdy.Mandarynki pokroić na plastry i wyciąć serduszka.Talerze przystroić ananasem,mandarynkowymi serduszkami i listkami pietruszki.Smacznego!Sos z mięsa można zagęścić odrobiną maki wymieszanej z wodą i podać z ryżem ugotowanym na sypko.
luna
Śliweczka
margolata
msewka