Sposób przygotowania:
Sernik gotowany z brzoskwiniami i pierniczkami
Na początku najlepiej przygotować sobie foremkę. Należy ją wyłożyć folią i ułożyć na niej podwójną warstwę herbatników. Budyń mieszamy w mleku. W garnku roztapiamy masło, następnie dodajemy cukier, ser i jajka. Gotujemy ciągle mieszając, aż ser się rozpuści i powstanie gładka masa. Dolać mleko z budyniem, wymieszać i ponownie zagotować całość. Brzoskwinie z puszki odsączamy z soku i kroimy na małe kawałki. Kawałki brzoskwiń mieszamy z mąką i dodajemy do masy serowej. Całość mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do foremki i wygładzamy masę z wierzchu. Gdy sernik wystygnie polewamy całość polewą czekoladową (najlepiej taką domową), i układamy pierniczki. Po ostudzeniu polewy posypujemy całość kakao wymieszanym z cynamonem.