Sposób przygotowania:
Sernik na bitej smietanie
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto.W razie potrzeby dodać troszke więcej maki. Wyłozyc ciastem spód blaszki. Masa: Żóltka utrzeć z cukrem pudrem.Dodać 2-krotnie zmielony ser, budynie, aromat. Wymieszać. W osobnym naczyniu ubić białka z 1 szklanką cukru pudru i cukrem waniliowym.Dodac do masy serowej.Wymieszać. Na końcu ubić schłodzoną smietanę i dodać do masy.Wymieszać łyżką, zeby ciasto nie opadlo.Dodajemy skorke pmarańczową. Masę wylać na wyłożone wcześniej ciasto. Piec ok 1,10godz w temp 180 stopni.Po wyjęciu z piekarnika można polać polewą czekoladową.Ciasto jest bardzo delikatne w smaku i wbrew temu ile daje sie cukru nie jest za słodkie-jak dla mnie w sam raz:)
angel35