aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Sernik z kupkami orzechowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Sernik w sam raz na święta :)

Sernik z kupkami orzechowymi

Składniki:

Sernik z kupkami orzechowymi

 

Sposób przygotowania:

Sernik z kupkami orzechowymi
Ciasto: Z cukru pudru, margaryny, mąki pszennej, żółtek i proszku do pieczenia zagniatamy na stolnicy ciasto i wykładamy na blachę 25/36. Kupki orzechowe: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, bułkę tartą i mielone orzechy włoskie. Delikatnie mieszamy. Ser: Całe jajka, żółtka, cukier waniliowy i cukier ucieramy, dodajemy ser budynie w proszku, olej i mleko. Miksujemy Na ciasto wykładamy kupkami ciasto orzechowe i zalewamy wszystko przygotowanym serem. Pieczemy do godziny w 180 stopniach.