Sposób przygotowania:
Seromakowiec
Kombinacja kilku przepisów: ciasto z mojej szarlotki, masa serowa z mojego sernika z brzoskwiniami a masa makowa z makowca Ality.
Ze składników na ciasto zagnieść szybko kruche ciasto. 2/3 wykleić na prostokątną blaszkę 25*40 cm (wcześniej posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą). Pozostałe ciasto zamrozić. Składniki masy serowej zmiksować. Na masę makową: cukier puder utrzeć z 2 żółtkami na białą masę, dodać mak i ucierać razem. Ubić pianę z 2 białek i delikatnie wmieszać w masę makową. Na wyklejoną ciastem blaszkę nałożyć masę makową a na nią masę serową. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce zamrożoną 1/3 ciasta. Piec w 180 stopniach ok.50-55 minut. Można polać dowolną polewą.
Ze składników na ciasto zagnieść szybko kruche ciasto. 2/3 wykleić na prostokątną blaszkę 25*40 cm (wcześniej posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą). Pozostałe ciasto zamrozić. Składniki masy serowej zmiksować. Na masę makową: cukier puder utrzeć z 2 żółtkami na białą masę, dodać mak i ucierać razem. Ubić pianę z 2 białek i delikatnie wmieszać w masę makową. Na wyklejoną ciastem blaszkę nałożyć masę makową a na nią masę serową. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce zamrożoną 1/3 ciasta. Piec w 180 stopniach ok.50-55 minut. Można polać dowolną polewą.
Śliweczka
luna
iwi69
Natala1210
aguśka21