Sposób przygotowania:
Słodkie ciasto
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wlewamy żółtka, a na końcu mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dzielimy na pół i dajemy do dwóch dużych blach 25/36. Orzechy włoskie obieramy i kroimy dość grubo. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Pianę dajemy na placki, następnie posypujemy je pokrojonymi orzechami włoskimi. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Biszkopt orzechowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Wlewamy żółtka, a następnie mąkę pszenną, proszek do pieczenia, mielone orzechy i bułkę tartą. Delikatnie mieszamy i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Masa jabłkowa: Jabłka myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, a następnie dusimy pod przykryciem na małym ogni ciągle mieszając około 45 minut. Pod koniec wsypujemy galaretkę w proszku i cukier, mieszamy do rozpuszczenia i ściągamy z gazu. Masa: W niewielkiej ilości mleka mieszamy żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do gotującego wlewamy mąki i gotujemy krem. Margarynę ucieramy dodając po trochu zimnej masy budyniowej. Przełożenie: Ciasto-masa z jabłek- biszkopt orzechowy- masa- ciasto- dowolna dekoracja