Sposób przygotowania:
Słoneczne naleśniki w kieszonkach
Do miski wsypuję mąkę, wlewam wodę, dodaję jajko, kurkumę, sól i jedną łyżkę oleju. Całość blenderuję na gładką masę. Naleśniki smażę na patelni. Dobrze jest odstawić ciasto do lodówki na godzinę. Krewetki wcześniej odmrażam, i marynuję dodaję oliwę, bazylię, oregano, sól, pieprz. Smażę je około jednej minuty na patelni. Ryż gotuję w osolonej wodzie 20 minut. Paprykę, cukinię myję i kroję w kostkę. Przesmażam lekko na patelni na oleju. Do ryżu dodaję paprykę, cukinię. Kiełki fasoli. Każdy naleśnik napełniam farszem. Dodaję krewetki, ser lazur. Związuje kawałkiem pora i tworzą się kieszonki. Talerz dekoruję pomidorkami koktajlowymi. Kwiatka robię z cebuli czerwonej i cukinii.
darmiona