Drób - mięso, które gości na naszych stołach od setek lat. Jego cechą charakterystyczną jest różnorodność. Od dawien dawna, na stołach Europejczyków goszczą potrawy przygotowywane z mięsa kurczaków, kaczek, indyków, gęsi. Drób stanowi jeden z ciekawszych rodzajów mięsa. Dania przygotowane z drobiu smakują wszystkim. Najmłodsi ze smakiem jedzą filety z kurczaka w panierce, a starsi konsumenci z przyjemnością będą poszukiwać różnorodności smaków w pieczonej gęsi lub nadziewanej podrobami kaczce. Dzięki swoim właściwościom m.in. wysokiej zawartości białka, drób obecny jest w diecie osób uprawiających sport i świadomie odżywiających się. Sprawdza się jako produkt o niskiej zawartości tłuszczu w daniach osób walczących z nadwagą. Dlatego często występuje jako element diet redukcyjnych.
Warto wspomnieć, że mięso z drobiu to również popularne ostatnimi czasy podroby. Wątróbka, serca, żołądki - używane podczas gotowania, często przybierają formę smacznych pasztetów czy gulaszy. Na ich podstawie można przygotować ciekawe dania, które przypadną do gustu niejednemu smakoszowi.
Tak jak wspomnieliśmy, drób stanowi jeden z popularniejszych rodzajów mięsa obecnych w naszej kuchni. Z roku na rok, obserwujemy wzrost jego konsumpcji. Dlatego, tak ważne jest, aby przy zakupie wybierać produkt wysokiej jakości, którego pochodzenie jest nam znane. Takie produkty oznakowane są certyfikatami gwarancji jakości. Jednym z nich jest znak QAFP (System Gwarantowanej Jakości Żywności) gwarantujący wysoką jakość m.in. mięsa drobiowego. Drób oznaczony certyfikatem QAFP pochodzi z wiarygodnego i identyfikowalnego źródła, produkowany jest z należytą starannością oraz kontrolowany w całym cyklu produkcyjnym - od hodowli aż po produkt końcowy.
Mięso drobiowe stanowi jeden z ciekawszych produktów wykorzystywanych w kuchni, dlatego tak ważne jest to, aby kupując go, zwracać uwagę na jego świeżość i pochodzenie. Wszystko to wpływa na finalny efekt dań - ich wygląd oraz przede wszystkim smak, który nie raz może nas przyjemnie zaskoczyć.
Więcej informacji można znaleźć na stronie: pl.eu-poultry.eu/
„Treść niniejszej kampanii promocyjnej wyraża poglądy wyłącznie jej autora, za którą ponosi on bezwzględną odpowiedzialność. Komisja Europejska ani Agencja Wykonawcza ds. Konsumentów, Zdrowia, Rolnictwa i Żywności (CHAFEA) nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za potencjalne wykorzystanie zawartych w niej informacji.”
Warto wspomnieć, że mięso z drobiu to również popularne ostatnimi czasy podroby. Wątróbka, serca, żołądki - używane podczas gotowania, często przybierają formę smacznych pasztetów czy gulaszy. Na ich podstawie można przygotować ciekawe dania, które przypadną do gustu niejednemu smakoszowi.
Tak jak wspomnieliśmy, drób stanowi jeden z popularniejszych rodzajów mięsa obecnych w naszej kuchni. Z roku na rok, obserwujemy wzrost jego konsumpcji. Dlatego, tak ważne jest, aby przy zakupie wybierać produkt wysokiej jakości, którego pochodzenie jest nam znane. Takie produkty oznakowane są certyfikatami gwarancji jakości. Jednym z nich jest znak QAFP (System Gwarantowanej Jakości Żywności) gwarantujący wysoką jakość m.in. mięsa drobiowego. Drób oznaczony certyfikatem QAFP pochodzi z wiarygodnego i identyfikowalnego źródła, produkowany jest z należytą starannością oraz kontrolowany w całym cyklu produkcyjnym - od hodowli aż po produkt końcowy.
Mięso drobiowe stanowi jeden z ciekawszych produktów wykorzystywanych w kuchni, dlatego tak ważne jest to, aby kupując go, zwracać uwagę na jego świeżość i pochodzenie. Wszystko to wpływa na finalny efekt dań - ich wygląd oraz przede wszystkim smak, który nie raz może nas przyjemnie zaskoczyć.
Więcej informacji można znaleźć na stronie: pl.eu-poultry.eu/
„Treść niniejszej kampanii promocyjnej wyraża poglądy wyłącznie jej autora, za którą ponosi on bezwzględną odpowiedzialność. Komisja Europejska ani Agencja Wykonawcza ds. Konsumentów, Zdrowia, Rolnictwa i Żywności (CHAFEA) nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za potencjalne wykorzystanie zawartych w niej informacji.”