Sposób przygotowania:
„Snikers”- ciasto
CIASTO: Mąkę przesypać na stolnicę. Dodać cukier, proszek, sodę i wymieszać. Dodaj, jajko, miód, margarynę i śmietanę. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować i upiec oddzielnie dwa placki miodowe (temp 180°C, około 15 minut) Ostudzić. WKŁADKA ORZECHOWA: Ubijamy białka, dodajemy cukier, następnie żółtka. Oddzielnie mieszamy sypkie składniki i dodajemy do ubitej masy delikatnie mieszając. Pieczemy w 180°C przez około 25 minut. Studzimy. MASA: Część mleka zagotować. Do reszty dodajemy mąkę , żółtka, cukier i gotujemy budyń. Studzimy. Masło ucieramy. Łączymy go z zimnym budyniem Przełożenie: Ciasto miodowe – połowa masy – wkładka orzechowa – toffi – druga połowa masy- ciasto miodowe – polewa.