Sposób przygotowania:
Steki z karczku zapiekane Eli
Wszystkie składniki marynaty ubić trzepaczką.Umyte mięso osuszyć ręcznikiem papierowym i lekko rozklepać tłuczkiem.Posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 3 godziny.Wyjąć z lodówki i osuszyć ręcznikem papierowym.Na patelni mocno rozgrzać olej i obsmażyć mięso z obu stron na średnim ogniu.
Cebulę drobno posiekać.W rondlu rozgrzać smalec,wrzucić cebulę i przesmażyć.Dodać kapustę,liście laurowe,ziele angielskie,pieprz i przesmażyć.Wlać szklankę wody dodać kostkę mięsna i dusić do miękości.Pod koniec duszenia odparować wodę,oprószyć kapustę mąką i przesmażyć.
Ugotowane ziemniaki dokładnie potłuc tłuczkiem.Do ziemniaków dodać masło,gorące mleko,przyprawy i dokładnie wymieszać.
Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć kapustę,steki z karczku,na nie pure ziemniaczane i na górę utarty ser.Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut.Smacznego!
Cebulę drobno posiekać.W rondlu rozgrzać smalec,wrzucić cebulę i przesmażyć.Dodać kapustę,liście laurowe,ziele angielskie,pieprz i przesmażyć.Wlać szklankę wody dodać kostkę mięsna i dusić do miękości.Pod koniec duszenia odparować wodę,oprószyć kapustę mąką i przesmażyć.
Ugotowane ziemniaki dokładnie potłuc tłuczkiem.Do ziemniaków dodać masło,gorące mleko,przyprawy i dokładnie wymieszać.
Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć kapustę,steki z karczku,na nie pure ziemniaczane i na górę utarty ser.Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut.Smacznego!
grazka
Natala1210
A.B.
wedith1
Jojo
luna