Sposób przygotowania:
Super bigos świąteczny
Kapustę siekamy i płuczemy,wkładamy do garnka i dodajemy przyprawy. Mięso obieramy z kości i kroimy w kostkę, kiełbaskę (1 pętko) , wędlinę i boczek smażymy na małym ogniu, aż usmażą się nam chrupkie skwareczki. Do kapusty wrzucamy obrane i starte na tarce jarzynowej na grubych oczkach marchewki i jabłko, oraz usmażoną wędlinę. Suszone grzyby,płuczemy i parzymy wrzątkiem, kroimy w cienkie paseczki, podobnie kroimy śliwki, wszystko dodajemy do garnka z bigosem. Kolejny nasz ruch, to dodanie przecieru i wina, oraz posiekanej drobno natki i cząbru. Wszystko doprawiamy do smaku, najlepiej podgotowywać bigos przez dwa dni, wtedy jest najsmaczniejszy. SMACZNEGO.
msewka
Sarenka
A.B.
Tit
Ale ten bigos jest wart grzechu... ;)