Aromatyczny cynamon, słodka woń anyżu, lekko szczypiący zapach goździków i unoszące się w powietrzu olejki eteryczne wydobywane w trakcie szatkowania tymianku czy rozmarynu… Uczestników szóstych warsztatów Akademii Smaku Siemens już od progu przyjemnie oszołomiły aromaty orientalnych przypraw i świeżych ziół.
Goście Akademii Smaku pytali naszą ekspertkę przede wszystkim o to, jak wykorzystać w kuchni te najbardziej intensywne w smaku przyprawy oraz czy można ich używać bez ograniczeń. Zaproszeni blogerzy dzielili się swoimi doświadczeniami i ulubionymi przepisami, ale także chętnie korzystali z wiedzy Anny Krasuckiej i Konrada Birka.
Szef kuchni Akademii Smaku Siemens i tym razem przygotował dla uczestników warsztatów prawdziwą ucztę. Quiche z serem kozim, ziołami i karmelizowaną cebulą, aromatyczna zupa z soczewicy z krewetkami, kaczka z buraczkami w miodzie i deser czekoladowy z tymiankiem. Wszystkie przepisy znajdziecie na kolejnych stronach magazynu.
edytaha
jaNina
Miałaś szczęście Edytko! Zazdroszczę Ci degustacji tego quiche'a z kozim serem! :))) A co do ziół - to czynią cuda!
edytaha
Ninko, nie tylko degustowałam quiche'a, ale nawet go własnoręcznie przygotowywałam :)
A ziół i przypraw nawąchałam się na zapas, wróciłam do domu całkiem zakręcona :)