Sposób przygotowania:
Szpinakowe kotleciki z sosem
•4 ząbki czosnku posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać rozmrożony szpinak, podsmażyć, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dodać jogurt,
•pestki dyni podprażyć na patelni
•ziemniaki ubić dokładnie, dodać do nich szpinak, jajko i pestki dyni,
•masę dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą pieprzem i gałką muszkatołową
•porcje masy formować w kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć,
•schab pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem, papryką i tymiankiem,
•na oliwie podsmażyć ostatni posiekany ząbek czosnku, dodać mięso, podsmażyć,
•wlać pomidory, dodać kukurydzę, przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem i bazylią,
•dusić pod przykryciem kilka minut, na koniec dodać posiekany szczypior,
•sos podawać z kotlecikami
•pestki dyni podprażyć na patelni
•ziemniaki ubić dokładnie, dodać do nich szpinak, jajko i pestki dyni,
•masę dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą pieprzem i gałką muszkatołową
•porcje masy formować w kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć,
•schab pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem, papryką i tymiankiem,
•na oliwie podsmażyć ostatni posiekany ząbek czosnku, dodać mięso, podsmażyć,
•wlać pomidory, dodać kukurydzę, przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem i bazylią,
•dusić pod przykryciem kilka minut, na koniec dodać posiekany szczypior,
•sos podawać z kotlecikami
wedith1