Sposób przygotowania:
Tarta pieczarkowa
Zagnieść szybko na jednolite ciasto mąkę z tłuszczem, żółtkiem oraz 1/2 łyżeczki soli. Włożyć do miski, przykryć wstawić na 30 minut do lodówki. Pomidory naciąć poprzecznie, ułożyć na sitku, polać wrzątkiem, zdjąć skórkę. Pokroić pomidory na połówki. Oczyścić i opłukać pieczarki. Pokroić boczek w paski, mocno wysmażyć na suchej patelni. Wrzucić grzyby, przez chwilę smażyć razem. doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć skórkę z kiełbasy, pokroić kiełbasę w grube słupki. Rozwałkować ciasto, wyłożyć nasmarowaną tłuszczem żaroodporną formę o średnicy 30 cm. Posypać ciasto tartą bułką. Rozłożyć na spodzie pieczarki, kiełbasę i pomidory. Rozmącić jajka w mleku, doprawić solą, pieprzem i tartą gałką muszkatałową. Dodać grubo utarty żółty ser. Polać ciasto sosem serowym, wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec 45 minut w temp. 200 stop. C.