Sposób przygotowania:
Torcik jabłkowy
Z podanych składników zagnieść ciasto, Podzielić na dwie części. Rozwałkować i rozłożyć na małej tortownicy. Orzechy pokroić i posypać połową jedno ciasto, a drugą drugie. Oba krążki piec w nagrzanym piekarniku o temperaturze 180°C przez ok. 15 min. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Rozgotować z wodą. Jeśli będą większe kawałki dolać jeszcze trochę wody. Pod koniec dodać galaretkę cytrynową i cukier, wymieszać i wystudzić. Śmietanę schłodzić i ubić na sztywną masę z pudrem i śmietan-fixem. Na jednym spodzie kruchym wylać masę jabłkową, kolejno ubitą śmietankę i przykryć drugim krążkiem. Odstawić do lodówki aby całość stężała. Z masła, mleka, cukru i kakao przygotować polewę, Wylać na wierch torcika i posypać płatkami kokosowymi.