Sposób przygotowania:
Tort Ciapkowa - fantazja
biszkopt czekoladowy: Piekarnik nagrzewamy do 180 *C. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli,wsypujemy cukier dodajemy żółtka ,wsypujemy wymieszane sypkie skladniki i mieszamy wlewamy śmietankę,gotowe ciasto przelewamy na blachę (standardowy prostokąt 36 x 24,cm.)wyłożoną papierem do piecz. na ok 30 min.Wystudzony biszkopt przecinamy nitką lub nożem na pół Biszkoptorzechowy przygotowujemy jak kakaowy tylko zastępujemy składniki sypkie orzechami. Biszkopt kawowy pieczemy jak kakaowy tylko na końcu dodajemy aromat kawowy.pieczemy w 180 *C ok 20 min. Masa kajmakowa :maslo ucieramy na puch i dodajemy po łyżce gotowej masy z puszki na koniec wlewamy ostrożnie likier.wstawiamy do lodówki .Masa smietankowa budyn rozpuszczamy w 1/2 szkl. mleka ,1 i 1/2 szkl.mleka gotujemy z cukrami po zagotowaniu wlewamy budyn i mieszamy az zgestnieje,studzimy. Maslo ucieramy na puch i dodajemy po lyzce zimnego budyniu,Wystudzone biszkopty przekladamy nastepujaco - Biszkopt ciemny-masa kajmakowa-biszkopt -orzechowy-masa kajmakowa i polowa masy smietankowej-biszkopt ciemny-masa smietankowa-biszkopt kawowy.Polewe przygotowujemy podgrzewajac skladniki w rondelku az sie polacza ,delikatnie studzimy i polewamy gotowe ciasto,poszpujemy wiurkami kokosowymi.smacznego