Sposób przygotowania:
Tortilla Hiszpańska
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić plastry o boku ok. 1 cm. Włączyć piekarnik, potrzebny będzie za chwilę nagrzany do temperatury 180°C. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić ziemniaki. Gdy ziemniaki już zmiękną i zaczną się przyrumieniać dodać cebulę, czosnek i surimi. Dodać wcześniej ugotowany al dente groszek z marchewką i bób oraz kukurydzę konserwową i pokrojone w plastry pieczarki i smażyć całość jeszcze jakieś 2 minuty. Jajka wbić do miski, dodać 2 łyżki pokrojonych pomidorów z puszki, zioła prowansalskie, pieprz, sól, majeranek. Całość dokładnie wymieszać i zalać całą patelnię. Następnie tortille wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 15 minut, aż całość się zetnie (zbrązowieje). Tortille wykładamy z piekarnika, posypujemy serem żółtym i zapiekamy jeszcze 15minut.
grazka
13sonya