Sposób przygotowania:
Uszka wigilijne Heni
Grzyby suszone namoczyć i ugotować w wodzie w której się moczyły. Pieczarki obrać, pokroić na kawałki. Maślaki pokroić. Cebulę pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać masło i przesmażyć cebulę. Dodać dobrze osączone grzyby i smażyć 15 minut. Wystudzić. Zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Podzielić na części. Każdą rozwałkować na cienki placek i wykrawać małe krążki (ja wykrawam literatką). Nakładać farsz i zlepiać małe pierożki, które następnie na palcu zlepiać w uszko. Wrzucać na wrzącą, osoloną wodę z dodatkiem oleju i gotować 1 minutę od wypłynięcia.
evita0007
Babciagramolka
marietta
Henia
Babciagramolka
Będzie problem . Gołębie się przeprowadziły bo u sąsiadki kot zamieszkał - łazi po balkonie i drażni Psotę i gołębie ( Psotę gołębie tolerowały - zresztą ja każdy toleruje ) . Moze być sroka ? Bo ostatnio mnie nawiedza namietnie sroka - siedzi i skrzeczy - moze chce za gońca robić :)
evita0007
. . . albo podkraść Ci jakies świecidełka :-)
Henia