19 lutego o godz. 18.00 w Cook Up przy ul. Racławickiej 99 (Fort Mokotów) odbędą się warsztaty kuchni szwedzkiej. W menu m. in. västerbotten cheese pie oraz kurczak bjärefågel z lingonberry. Zajęcia poprowadzi Michał Godyń – szef kuchni ambasady Szwecji w Polsce.
Spotkanie rozpocznie się od przygotowania tradycyjnego szwedzkiego soku żurawinowego oraz västerbotten cheese pie z kwaśną śmietaną i czerwonym kawiorem.
Głównym punktem programu będzie przygotowanie kurczaka bjärefågel z lingonberry w niskiej temperaturze, który podany zostanie z puree z pietruszki i blanszowanej marchewki. Na deser - kladdkaka czyli szybkie ciasto kakaowe z bitą śmietaną i świeżą miętą.
Informacje organizacyjne: termin: 19.02, godz. 18.00, cena: 290 zł/os.,
rezerwacje: studio@cookup.pl; liczba miejsc ograniczona.
Zobacz profil na FB Cook Up
Informacja prasowa