Sposób przygotowania:
Wieprzowina w sosie
Mięso umyć i osuszyć papierowymi ręczniczkami , pokroić w kostkę i wrzucić do miski Śmietanę przyprawić: sola,pieprzem , czosnek przecisnąć przez praskę dodać curry , tymianek , rozmaryn , paprykę słodka i majeranek. Dodać do mięsa i dokładnie wymieszać , przykryć i wstawić do lodówki na 2 godz a najlepiej na 12 godzin,Suszone grzyby namoczyć w cieplej wodzie jakieś 5 minutzagotować i pokroić . Czosnek,cebule pieczarki i marchewkę pokroić w plastry, na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i wrzucić czosnek i cebule. Zeszklić a następnie dodać pieczarki, marchewkę i poddusić jakieś 5 min. Przełożyć do garnka, wrzucić grzyby i dodać bulion, wstawić na mały gaz i gotować Na patelni rozpuścić masło i dodać mięso, posypać sola i pieprzem. Podsmażyć do miękkości, dodać do garnka śmietany i doprawić do smaku.