justyna748

justyna748

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Wigilijna zupa grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna, rozgrzewająca zupa.

Wigilijna zupa grzybowa

Składniki:

Wigilijna zupa grzybowa

 

Sposób przygotowania:

Wigilijna zupa grzybowa
Grzyby namoczyć i ugotować w 1/2 litra wody, włoszczyznę włożyć do 1 litra wrzącej wody, dodać listki laurowe, ziele angielskie, imbir, sól i gotować wszystko 20 minut. Następnie wyjąć warzywa, do wywaru warzywnego włożyć grzyby z wywarem grzybowym, przyprawić pieprzem i dodać masło. Mleko wymieszać z mąką, dodać do zupy i nie gotować. Zupę podawać z grubym makaronem, posypaną natką pietruszki.