Sposób przygotowania:
Wigilijne krokiety
Zaczynamy od przygotowania ciast naleśnikowego. Miksujemy mleko z jajkiem dodajemy sól do smaku. Wlewamy wodę gazowaną i miksujemy dodając po troszku mąkę aby ciasto zgęstniało. Na końcu dodajemy olej. Jeszcze raz miksujemy. Ciasto odstawiamy na ok 20 min. Po tym czasie smażymy naleśniki. Farsz. Kapustę kiszona gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Ugotowaną odcedzamy. Pieczarki kroimy w plasterki podsmażamy na maśle z dodatkiem soli i pieprzu do smaku. Kapustę i pieczarki mielimy w maszynce do mięsa na dużych dziurkach. Na dużej patelni podsmażamy mięso mielone dodajemy zmielona kapustę i pieczarki. Smażymy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy, Mleko mieszamy z jakiem i solą do smaku. W cieście moczymy krokiety następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju .