Sposób przygotowania:
Wiosny cz.2
Zaczynamy od ugotowania obranej brukselki we wrzącej osolonej wodzie.Jak już zmięknie odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.Piersi z kurczaka myjemy , osuszamy, następnie przekrawamy wzdłuż , robiąc kieszonkę w piersi.W tą kieszonkę wkładamy plasterek masła , posiekaną połowę ząbka czosnku oraz posiekany koperek , pieprzymy do smaku. Odstawiamy je na 20 minut tak , żeby mięso przeszło czosnkiem :).W międzyczasie obieramy ziemniaczki i gotujemy w osolonej wodzie w całości.Następnie dodajemy do odcedzonych ziemniaków odrobinę koperku i kosteczkę cebulową. Nasze mięsko przed smażeniem obtaczamy w mące , jajku i bułce tartej i smażymy dokładnie z obu stron.Brukselkę przekładamy do miseczki, dodajemy paseczki żółtego sera i zapiekamy chwilę w piekarniku.Smacznego Zdjęcia z procesu twórczego na forum
luna
wedith1
asia77