Pierwszego dnia festiwalu odbędzie się konkurs kulinarny „Wrocławskie Smaki 2011”, którego organizatorem jest Agencja Rolna i Dolnośląska Loża Szefów Kuchni.
Uczestnicy konkursu będą mieć za zadanie przyrządzenie oryginalnego dania kuchni wrocławskiej. Inicjatywa ta ma na celu popularyzowanie kuchni dolnośląskiej.
W programie także liczne degustacje lokalnych produktów, z możliwością ich kupna, oraz uroczyste otwarcie sezonu grillowego. Na drugi dzień festiwalu zaplanowano pokazy umiejętności kulinarnych najlepszych kucharzy pod hasłem „Na wiosnę zdrowo i kolorowo na talerzu”.
Uczestnicy konkursu będą mieć za zadanie przyrządzenie oryginalnego dania kuchni wrocławskiej. Inicjatywa ta ma na celu popularyzowanie kuchni dolnośląskiej.
W programie także liczne degustacje lokalnych produktów, z możliwością ich kupna, oraz uroczyste otwarcie sezonu grillowego. Na drugi dzień festiwalu zaplanowano pokazy umiejętności kulinarnych najlepszych kucharzy pod hasłem „Na wiosnę zdrowo i kolorowo na talerzu”.