Sposób przygotowania:
Wykwintne roladki z jagnięciny w ziołach
Mięso umyć, osuszyć w bibule, pokroić w niezbyt grube plastry. Owczy ser pokroić na cztery kawałki. Na plastrach mięsa umieścić listki tymianku i przygotowane kawałki sera. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Uformować roladki, zawinąć je w plasterki boczku, spiąć drewnianymi wykałaczkami. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub drobniutko posiekać. Papryczkę chili umyć i oczyścić z gniazd nasiennych, następnie drobniutko pokroić. Umyte marchewki obrać, pokroić w niewielkie słupki. Sparzone i obrane ze skóry pomidory pokroić w drobną kosteczkę. Fasolę opłukać i dobrze osaczyć na sitku. Roladki krótko podsmażyć na oliwie, posolić do smaku. Dodać czosnek i marchewki. Całość dusić przez 5 minut na małym ogniu. Podlać rosołem i sokiem pomidorowym, wrzucić posiekaną papryczkę chili, dusić jeszcze około 5 minut. Dodać kostki pomidorów, fasolkę, rozmaryn i oregano. Do całości wsypać zasmażkę błyskawiczną, gotować przez 1 minutę. Gptowe danie przyprawić solą i octem balsamicznym.