Sposób przygotowania:
Zapiekane kuleczki mięsne w naleśnikach
Ze składników na ciasto wyrabić naleśniki: jak jest za gęste to dodac wiecej mleka niz jest w przepisie. ma byc konsystencji śmietany. Odstawić do lodówki. Z miesa mielonego, jajka, bułki tartej, soli i pieprzu, drobno posiekanego ząbka czosnku i papryczki ulepic bardzo małe kuleczki mięsne i obsmażyc na rumiano na patelni. Zdjać z patelni. Na reszcie tłuszczu przesmażyć cebule, dodac sos łowicz, wymieszac wszystko razem, chwile pogotowac. Dorzucic do smaku oregano i posiekana bazylie, włożyc nasze kuleczki, doprawić pieprzem. Zagotowac razem. Usmażyć na patelni naleśniki. Na dno naczynia zaroodpornego dać naleśnik, nałozyc kuleczki z sosem, zawinac boki, obok zrobic to samo z kolejnym naleśnikiem, na wierzch sypnać ser zółty starty i skropic wszystko jeszcze sosem z nadzienia. Włożyc do piekarnika na 180st do czasu stopienia i zapieczenia sie potrawy.
evita0007