Sposób przygotowania:
Zapiekane rolady wołowe w sosie pieczarkowym
► Mięso umyć, oczyścić z błon i pokroić w poprzek włókien na plastry, płaty mięsa włożyć między folię spożywczą i rozbić delikatnie tłuczkiem. Mięso przyprawić solą i pieprzem, posmarować musztardą, obłożyć boczkiem, ogórkiem, cebulą i czosnkiem. Zwinąć w roladę, związać sznurkiem kuchennym i wstawić do lodówki na noc.
► Na tłuszczu obsmażyć rolady z każdej strony i przełożyć obsmażone do naczynia żaroodpornego.
► SOS : do tłuszczu po smażeniu rolad wrzucić gałązkę rozmarynu, cebulę, pieczarki i podsmażyć. Gdy cebula i pieczarki zrumienią się podlać bulionem, dodając jeszcze suszonego rozmarynu żeby sos był bardzo aromatyczny.
► Rolady w naczyniu żaroodpornym wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 120 minut w temperaturze 190C / Termoobieg /, w razie potrzeby podlewać przygotowanym sosem. Po wyjęciu miękkich rolad, sos zagęścić mąka z dodatkiem śmietany.
► Na tłuszczu obsmażyć rolady z każdej strony i przełożyć obsmażone do naczynia żaroodpornego.
► SOS : do tłuszczu po smażeniu rolad wrzucić gałązkę rozmarynu, cebulę, pieczarki i podsmażyć. Gdy cebula i pieczarki zrumienią się podlać bulionem, dodając jeszcze suszonego rozmarynu żeby sos był bardzo aromatyczny.
► Rolady w naczyniu żaroodpornym wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 120 minut w temperaturze 190C / Termoobieg /, w razie potrzeby podlewać przygotowanym sosem. Po wyjęciu miękkich rolad, sos zagęścić mąka z dodatkiem śmietany.